4 op 10 kreeg cash geld als eindejaarsgeschenk

Posted on 2024/03/07

We betalen steeds minder met cash, maar toch blijven sommige tradities overeind. De voorbije eindejaarsperiode geeft 38% van de Belgen aan cash geld te hebben ontvangen als geschenk. De cijfers komen uit een bevraging van Ipsos bij een online panel van 1600 Belgen.

Gulle weldoeners om cash uit te delen als eindejaarsgeschenk: wie cash geld ontvangt als cadeau, krijgt dat overwegend van de ouders (63%), gevolgd door de grootouders (34%). Geld krijgen van een tante of oom (13%) sluit de top-3 af. Cash geld krijgen of toch liever een cadeau? De meningen zijn verdeeld. Voor bijna de helft van de ondervraagden maakt het niet echt uit.

Het is geen geheim dat betalen met cash geld in dalende lijn zit. Zeker tijdens de Covid-periode kreeg elektronisch betalen in ons land een boost. Sindsdien lijkt het aantal betalingen in cash te stagneren. Toch willen we met de uitrol van de Bancontact CASH-punten nog voldoende toegang tot cash blijven waarborgen. Met andere woorden: wij willen aanwezig zijn waar mensen langskomen, hun aankopen doen en cash geld gebruiken.

“Cash zal een rol blijven spelen”, zegt Jeroen Ghysel, CEO van het netwerk van CASH-punten. “We willen kaarthouders van alle banken op een vlotte manier blijven toegang geven tot cash geld. Tegen eind 2025 zullen we op 970 locaties in België CASH-punten hebben geopend met in totaal 2500 automaten.”

Image
FAQ

Other news releases

Locate Bancontact CASH points that also dispense 5 and 100 euro notes

30/01/2024

Locate Bancontact CASH points that also dispense 5 and 100 euro notes