Helft van alle voorziene CASH-automaten al open voor publiek

Posted on 2024/06/19

Vandaag opent in Bevekom een nieuw CASH-punt waar iedereen cash geld kan afhalen, ongeacht bij welke bank je klant bent. Op zich niet zo speciaal, want alleen al in 2024 openden reeds 90 nieuwe CASH-punten. Maar het nieuwe CASH-punt in Bevekom herbergt wel de 1.250e CASH-automaat van het hele CASH-netwerk. En daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt, want intussen is zo de helft van alle 2.500 voorziene CASH-automaten open voor publiek. 

 

Netwerk van 970 CASH-punten 

Begin maart van dit jaar stelde CEO Jeroen Ghysel het volledige spreidingsplan voor het CASH-netwerk voor. Op maar liefst 970 plaatsen zullen tegen eind volgend jaar CASH-punten in het straatbeeld verschijnen. Intussen zijn al 485 sites open voor publiek. Daarbovenop is voor 150 locaties het exacte adres gekend en wordt snel gestart met de opbouw. In totaal zullen 2.500 CASH-automaten beschikbaar zijn om geld af te halen. Bij meer dan de helft zal je ook cash geld kunnen deponeren.  

 

“De installatie van de 1.250e CASH-automaat is een mijlpaal,” zegt Jeroen Ghysel. “We zijn blij dat we alweer een stapje dichter zijn bij het vervolledigen van ons CASH-netwerk zodat voor iedereen de toegang tot cash kan worden gegarandeerd.” Voor 335 sites is CASH nog op zoek naar een geschikt huurpand of exacte locatie. “We roepen hiervoor ook de hulp in van de burgers. Op onze website cash.be zie je waar we nog zoeken. Wie een geschikt pand kent, mag dat melden via het webformulier,” zegt Jeroen Ghysel nog. 

 

Stijgende tevredenheid 

CASH-punten verschijnen in het straatbeeld daar waar bankagentschappen of hun geldautomaten verdwijnen. De locatie van een CASH-punt wordt doorgaans gekozen in functie van de nood aan en gebruik van cash geld, dus vaak in dorpskernen, winkelcentra of hubs van openbaar vervoer. Waar CASH in de beginperiode nog kampte met een aantal kinderziektes, is de dienstverlening intussen kwalitatief sterk verbeterd. 

 

“We peilen continu naar de tevredenheid van onze gebruikers en luisteren naar hun feedback,” zegt Jeroen Ghysel. “Intussen melden 95% dat ze onze toestellen zeer gebruiksvriendelijk vinden. Dat is een goeie score, maar we willen nog beter doen voor de aandachtspunten die gebruikers ons signaleren.” 

 

Burgemeester van Bevekom verheugd 

Het CASH-punt in de Chaussée de Louvain in Bevekom werd vandaag officieel geopend voor publiek. Burgemeester Carole Ghiot is dan ook zeer verheugd over de komst van CASH naar de gemeente: “Het aantal elektronische betalingen stijgt, dat is zeker waar. Maar de mensen hebben nog steeds nood aan cash voor kleine betalingen, op de markt of in de buurtwinkel bijvoorbeeld. We verwelkomen dus met open armen het nieuwe CASH-punt.” 

Bild
Bevekom1

Weitere Pressemitteilungen

Finden Sie die CASH-Punkte mit 5ern und 100ern selbst

30/01/2024

Finden Sie die CASH-Punkte mit 5ern und 100ern selbst